Waarmee kunnen wij u helpen?

  Download

  De WHOA uitgelegd in 9 vragen

 • NL
 • De huidige coronacrisis heeft een grote impact op onze economie; veel bedrijven worden getroffen door de negatieve gevolgen daarvan. Bijvoorbeeld door een teruglopende omzet en cashflowproblemen.

  De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) – die op 1 januari 2021 in werking treedt – komt daarom op een welkom moment. De nieuwe wetgeving opent de mogelijkheid voor een schuldenaar of schuldeiser om buiten eventueel faillissement een dwangakkoord aan alle (overige) crediteuren en de aandeelhouders aan te bieden. Dankzij deze regeling kunnen ondernemingen die wel levensvatbaar zijn maar in deze crisis hard geraakt worden, toch een faillissement afwenden.

  Om de werking van de WHOA inzichtelijk te maken, hebben wij een whitepaper gemaakt. In 9 vragen nemen wij u mee in de mogelijkheden die de WHOA u biedt. Meer vragen? Onze specialisten helpen u graag.

  Download het whitepaper

  Meer over

  Stefan van Rossum

  Partner, Advocaat

  Stefan is een zeer ervaren specialist op het gebied van financieringstransacties. Hij is hoofd van ons team herstructurering en insolventie. Hij adviseert banken en beleggers (waaronder een aantal van ’s-werelds grootste hedge funds) bij Nederlandse en internationale herstructureringen. Daarnaast is hij sterk in acquisitie financiering en andere corporate financieringen en projectfinanciering.

  Jelmer Baukema

  Partner, Advocaat

  Jelmer is werkzaam als advocaat binnen het team Financiering & Herstructurering van Van Doorne. Zijn praktijk richt zich met name op het adviseren en begeleiden van financiële instellingen en andere binnenlandse en internationale cliënten bij financiering en (financiële) herstructurering. Daarnaast adviseert Jelmer cliënten over juridische aspecten verbonden aan alternatieve financieringsvormen zoals peer-to-peer (P2P) leningen, crowdfunding, (verhandelbare) schuldinstrumenten en factoring.

  Joost Volkers

  Partner, Advocaat

  Joost is gespecialiseerd in insolventierecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, burgerlijk procesrecht en internationaal privaatrecht. Ook heeft hij uitgebreide ervaring met de financieringspraktijk. Zijn focus ligt op het adviseren en procederen over financierings- en zekerheidsdocumentatie, het insolventierecht en diverse commerciële overeenkomsten. Ook stelt hij contracten op ten behoeve van nationale en internationale ondernemingen en beoordeelt deze. Daarnaast behandelt hij zaken die gerelateerd zijn aan aansprakelijkheidsrecht en hiermee verband houdende internationaal privaatrechtelijke kwesties.