Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Aanstelling nieuwe managing director maakt 90-jarig Van Doorne compleet

 • NL
 • Jeanine Helthuis (1962) is de nieuwe managing director van Van Doorne. Daarmee is de laatste vacante positie binnen het dagelijks bestuur vervuld. Managing partner Saskia Laseur (sinds 1 januari 2020) kiest daarmee een corporate zwaargewicht in haar team, dat daarnaast bestaat uit Jasper Leedekerken en Rob de Win. Met Helthuis zet Van Doorne in op verdere professionalisering van de organisatie.

  Met de aanstelling van Jeanine Helthuis als managing director en, eerder dit jaar, gerenommeerd notaris Saskia Laseur als managing partner gaat Van Doorne verder met de strategie om excellent juridisch advies te leveren met oog voor het maatschappelijke belang. Helthuis omarmt Van Doorne's operational excellence-strategie: "Van Doorne streeft naar een wijziging van het oude waardepatroon en wil deel uitmaken van de voorhoede in het bedrijfsleven om dit te bewerkstelligen. Daar hoor ik graag bij. Samen met onze stafmanagers en teams willen we ons kantoor naar het volgende niveau tillen."

  Bewezen kwaliteiten

  Saskia Laseur is verheugd met de komst van Jeanine Helthuis: "Met Jeanine halen we iemand binnen met bewezen bestuurlijke, strategische en financiële kwaliteiten en ervaring bij voorname Nederlandse merken als KPN, Fortis en PTT. Zij was werkzaam bij uitvaartondernemingen als directievoorzitter en CEO. Daarnaast is zij commissaris bij Van Lanschot Kempen en ProRail. Vanwege haar nuchterheid en oplossingsgerichtheid past Jeanine uitstekend bij Van Doorne."

  Van Doorne: midden in de samenleving

  Het nieuwe dagelijks bestuur zet zich in voor een sterke maatschappelijke koers: "want onze cliënten hebben niets aan juridische oplossingen die in deze veeleisende tijd niet maatschappelijk worden gedragen”, aldus Laseur. In het eerste halfjaar van 2020 heeft het bestuur al flinke slagen gemaakt met deze koers. Met Helthuis' kwaliteiten wil het de logische vervolgstappen zetten. Om samen met cliënten, als een familie bijna, nog nauwer en professioneler te werken aan complexe vraagstukken.

   

  Over Van Doorne

  Van Doorne (sinds 1930) is het snelst groeiende onafhankelijke Nederlandse top 10-kantoor. Het hecht aan diversiteit omdat daarmee verschillende perspectieven op vraagstukken worden ingebracht. Circa één derde van de partners is vrouw: een hoog percentage voor de Zuidas. Onze specialisten werken in een informele en open werksfeer, waarin zij de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. De advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren vooraanstaande Nederlandse en internationale ondernemingen, financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen.

  Meer over

  Saskia Laseur

  Managing Partner, Notaris

  Saskia heeft meer dan 20 jaar ervaring in het Notariaat. Ze leerde het vak in Den Haag. Saskia is gespecialiseerd in de semi-publieke sector. Ze maakt zich sterk voor een moderne taakopvatting van de notaris: pro-actief juridisch adviseur, naast het leveren van de klassieke notariële diensten. Ze doet dat zowel buiten als binnen de beroepsgroep; zo was zij 3 jaar lid van het (landelijk) bestuur van de KNB (portefeuille erfrecht en communicatie) en werkte zij aan de herziening van de notariële beroepsopleiding.

  Jasper Leedekerken

  Partner, Advocaat

  Jasper vormt samen met Rob de Win en Saskia Laseur het management van Van Doorne. Daarnaast staat hij aan het hoofd van de praktijkgroep dispute resolution. Hij is gespecialiseerd in complexe commercial en corporate litigation. In juridische procedures vertegenwoordigt hij diverse nationale en internationale toonaangevende bedrijven. Zijn praktijk omvat een breed scala aan civielrechtelijke aansprakelijkheidskwesties, waaronder geschillen over verschillende soorten contracten, geschillen over onrechtmatige daad, massaschade en geschillen over effecten (securities litigation).

  Rob de Win

  Partner, Fiscalist, Advocaat

  Rob is een zeer ervaren (en internationaal aanbevolen) specialist op het gebied van fiscaal recht. Rob adviseert over de fiscale aspecten in de vastgoedpraktijk en de fusie- en overnamepraktijk (inclusief managementparticipatieplannen), interne reorganisaties, bedrijfsopvolgingen en vastgoed (gerelateerde) transacties en projecten. Daarnaast is Rob (samen met Saskia Laseur en Jasper Leedekerken) lid van het Van Doorne managementteam.

  Jeanine Helthuis

  Managing Director

  Jeanine Helthuis is managing director van Van Doorne. Samen met Saskia Laseur, Jasper Leedekerken en Rob de Win vormt zij het dagelijks bestuur. Haar aandachtsgebieden zijn strategie, commercie en de interne organisatie van Van Doorne.