Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Tuchtrecht bankiers: een uitdaging voor bankier én bank

 • NL EN
 • Dinsdag 26 mei organiseerde de Foreign Bankers' Association samen met Van Doorne het seminar Tuchtrecht Banken.

  Het doel was het creëren van een boeiend dialoog over de mogelijke consequenties en knelpunten van het onlangs ingevoerde tuchtrecht voor bankiers. Daarin zijn we geslaagd: zowel vertegenwoordigers van de grootbanken als nichespelers hebben zich actief in de discussie gemengd.

  Gastspreker Hubert Schokker van de NVB beet de spits af en ging met name in op de totstandkoming van het tuchtreglement en de in dit verband gemaakte keuzes. Simone Hoogeveen en Sjoerd Kamerbeek van Van Doorne bespraken vervolgens in hun verhaal dat het tuchtrecht een opmaat kan vormen voor civiele (massaschade) claims en een binnengekomen tuchtklacht dus tactische afwegingen vergt. Tot slot lieten Els de Wind en Constant van Tuyll hun gedachten gaan over diverse arbeidsrechtelijke aspecten van het tuchtrecht banken, zoals de mogelijkheid van ontslag bij opgelegde tuchtrechtelijke sancties. Er worden al plannen gemaakt voor een vervolgsessie.

  Meer over

  Leonie Rammeloo

  Counsel, Advocaat

  Leonie is een ervaren specialist binnen het team Proces- & Verzekeringsrecht.

  Simone Hoogeveen

  Partner, Advocaat

  Simone is partner bij Van Doorne en heeft ruime ervaring op het gebied van proces- en verzekeringsrecht.

  Constant van Tuyll van Serooskerken

  Advocaat

  Constant is een expert op het gebied van arbeid, beloningen en corporate governance in de financiële sector. Constant heeft een brede klantenkring van (big) financials en FinTech-ondernemingen die hij adviseert over diverse onderwerpen op het snijvlak van arbeidsrecht, financieel recht en ondernemingsrecht, zoals (financieel) beloningsbeleid, werknemerparticipatie, HR regulatory (daaronder begrepen tuchtrecht banken) en medezeggenschap. Daarnaast houdt hij zich bezig met individueel en collectief ontslagrecht.

  Sjoerd Kamerbeek

  Partner, Advocaat

  Sjoerd is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, waarbinnen hij zich in het bijzonder bezig houdt met advisering over stakeholder management en het begeleiden van ondernemingen in geschillen en procedures op het gebied van commercial en corporate litigation. Daarnaast adviseert hij over strategische fusie- en overnametransacties in het kader van overname- en aandeelhoudersgeschillen.

  Els de Wind

  Partner, Advocaat

  Els werkt sinds 1985 op het snijvlak van arbeids- en medezeggenschapsrecht en ondernemingsrecht, met name in transacties, reorganisaties, overgang van onderneming, outsourcing, interne onderzoeken, (Europese) medezeggenschap en privacy. Zij adviseert executives bij aanname en ontslag. Els is gespecialiseerd in Europees en grensoverschrijdend arbeidsrecht en is hoofd van het International Employment team.