Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  "Strengere bonusregels dan rest van Europa zorgt mogelijk voor vertrek kantoren". Van Tuyll in FD en bij BNR

 • NL
 • Ondanks het voorstel van de Europese Commissie om het bonusplafond voor onder andere flitshandelaren en fintech-bedrijven in heel Europa af te schaffen, mogen EU-lidstaten nu zelf inschatten hoe streng de bonusregels moeten zijn voor handelshuizen en fintechs. Bonusbeleidspecialist Constant van Tuyll van Serooskerken reageert in het FD en bij BNR Nieuwsradio op deze ontwikkeling en stelt dat diverse partijen in het kader van de Brexit mogelijk toch Amsterdam vermijden.

  Van Tuyll verbaasd

  De ontwikkelingen rondom het bonusbeleid hebben tot verbazing geleid bij Van Tuyll. "Het is bizar dat de Europese Commissie enerzijds constateert dat relatief hoge vaste beloningen bij dit soort instellingen tot serieuze prudentiële risico’s kunnen leiden, maar dat lidstaten nu toch de optie wordt geboden hier niets mee te doen", zo zegt hij in het FD. Bij BNR Nieuwsradio ging hij in de studio verder in op het nieuws.

  Noodgedwongen vertrek handelaren?

  "Handelaren voor eigen rekening bevinden zich in een zeer concurrerende tech-markt en hebben in rustig jaar sterk teruglopende inkomsten. Ik voorspel dat als Nederland onverkort gebruik maakt van de lidstaatoptie, en handelaren voor eigen rekening dus geconfronteerd worden met een bonusplafond van 20 procent, diverse partijen noodgedwongen zullen vertrekken en hun hoofdkantoor naar elders binnen de EU verplaatsen", zo stelt Van Tuyll, ook in het kader van Brexit.

  Meer informatie

  Voor meer informatie over financieel arbeidsrecht en het beloningsbeleid (en de ontwikkelingen in FinTech) verwijzen wij u graag door naar onze expertisepagina. Zie ook de speciale themapagina over de Nederlandse regels voor het bonusplafond.