Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Vanessa Liem versterkt team Sanctierecht & Interne Onderzoeken

 • NL
 • Per 1 oktober versterkt Vanessa Liem als counsel het team Sanctierecht & Interne Onderzoeken bij Van Doorne. Zij zal zich in het bijzonder bezighouden met de verdere uitbouw van de onderzoekspraktijk en richt zich daarnaast op toezicht, handhaving en compliance.

  Ervaring met internationale onderzoeken en handhaving door toezichthouders

  "Wij zijn heel blij met de komst van Vanessa Liem," zegt managing partner Johan Boeren. "Vanessa heeft veel ervaring met (internationale) fraude en integriteitsonderzoeken en handhaving door verschillende toezichthouders. Ervaring die zeer waardevol is voor de uitbouw van onze onderzoekspraktijk." Tot Liems aandachtsgebied behoren het voorkomen van (strafrechtelijke) handhaving en de begeleiding van ondernemingen bij te nemen maatregelen. Zij heeft bijzondere kennis op het gebied van compliance, meldregelingen en remediation.

  Maatschappelijk betrokken

  Liem is actief betrokken bij maatschappelijke initiatieven in de zorg en heeft verschillende nevenfuncties. Zij is onder andere oprichter van de Stichting Complex Care United (2CU, “to see you”) en lid van de onafhankelijke werkgroep ‘Wij Zien je Wel’ (in opdracht van het ministerie van VWS). Daarnaast maakt zij deel uit van de redactie van het Tijdschrift Bijzonder Strafrecht & Handhaving.

  Professioneel profiel

  Liem (1979) werkte eerder als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, als legal counsel bij Heineken International en als adviseur bij het Institute for Financial Crime (IFFC).

  Meer over