Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  Artificiële intelligentie Verantwoord en praktisch omgaan met nieuwe technologie

  Nederlandse bedrijven zijn in Europa koploper bij het toepassen van kunstmatige intelligentie. Het juridisch kader is nog niet aangepast op deze nieuwe technologie. Met bestaande wet- en regelgeving en de inzet van Nederlands eerste AI Impact Assessment helpen we u vooruit en staan wij u bij met nieuwe vraagstukken.

  Wat is Artificiële intelligentie?

  Wat precies onder Kunstmatige intelligentie (KI) ofwel Artificiële intelligence (AI) wordt verstaan is zelfs onder experts onduidelijk. AI omvat een brede reeks van technologieën, waaronder spraakherkenning, beeldherkenning, machine learning en tekstanalyse. De meest onderscheidende kenmerken van AI zijn voor ons:

  • De mogelijkheid tot autonoom handelen
  • Het vermogen om te leren

  Het is met de actuele situatie op het gebied van technologische en juridische ontwikkelingen niet realistisch om AI te benaderen vanuit een science fiction invalshoek. Het is zelfs de vraag of dat ooit een reëel perspectief wordt.

  Verantwoorde omgang met AI

  Wij kijken met onze specialisten naar de vragen en uitdagingen die passen bij de huidige stand van AI. Hiermee komen wij voor u verder. Wij kijken voor uw organisatie naar de relevante vragen en aandachtspunten bij de ontwikkeling, aanschaf en inzet van AI.

  Wij helpen u bij het vinden van praktische oplossingen om zo op een verantwoorde manier om te gaan met AI. Dat voorkomt onnodige interne discussies en negatieve externe publiciteit. Door ons tijdig te betrekken zal dit de ontwikkeling en toepassing van AI-applicaties versnellen.

  Eerste AI Impact Assessment

  In de afgelopen jaren hebben wij samen met wetenschappers een leidende rol vervold bij de ontwikkeling van de eerste AI Impact Assessment. Hiermee inventariseren en bespreken wij samen met u op een gestructureerde wijze de relevante juridische en ethische vragen rondom AI. Zo helpen wij u snel op een veilige en verantwoorde manier op weg om de vruchten te plukken van kunstmatige intelligentie-toepassingen. 

  AI Impact Assessment

   

   

   

   

   

  Wat zijn uw kansen en valkuilen?

  De AI Impact Assessment is niet alleen toepasbaar op zelflerende robots en andere autonome technologieën, ook niet-autonome en niet-intelligentie toepassingen zijn vaak verweven met AI-vraagstukken. Benieuwd naar uw situatie en mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een oriënterend gesprek aan. Ons op kunstmatige intelligentie toegewijde team staat voor u klaar.

  Oriënterend gesprek aanvragen