Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  Brexit

  Op 31 januari 2020, om middernacht Nederlandse tijd, heeft het VK de EU verlaten. Sindsdien is de Brexit een feit en geldt een overgangsperiode die is vastgelegd in het op 17 oktober 2019 tussen het VK en de EU bereikte uittredingsakkoord (ook wel terugtrekkingsakkoord genoemd).

  Overgangsperiode

  De overgangsperiode eindigt op 31 december 2020. Deze overgangsperiode kan eenmalig met een periode van twee jaar worden verlengd tot en met 31 december 2022, mits zowel het Britse als het Europees parlement daar vóór 1 juli 2020 mee instemmen. Boris Johnson heeft echter al aangegeven dat hij niet met een dergelijke verlenging zal instemmen.

  Tijdens de overgangsperiode zal het VK zich aan alle EU-regels en wetten moeten blijven houden en zullen het VK en de EU onderhandelen over hun toekomstige relatie. Indien het VK inderdaad weigert in te stemmen met een verlenging van de overgangsperiode, kan het een moeilijke opgave worden vóór 31 december 2020 tot een volledig akkoord te komen. Mogelijk worden de EU en het VK het slechts over een aantal onderwerpen eens of bereiken ze helemaal geen akkoord. In het laatste geval zal er op 31 december 2020 een no-deal Brexit zijn.

  Dit jaar zal wederom in het teken staan van onzekerheid: hoe ziet de toekomstige relatie tussen de EU en het VK eruit en wat voor invloed heeft dit op uw onderneming?

  Van Doorne Brexit-team

  Wij hebben een speciaal Brexit-team opgezet om (buitenlandse) bedrijven te ondersteunen in proces- en verzekeringsrecht, financieel recht, fiscaal recht, privacy, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, insolventie en herstructureringen, energie en milieu, consumentengoederen en retail en het Europees en mededingingsrecht.

  Ons team is beschikbaar voor al uw vragen over de mogelijke impact van de Brexit op uw onderneming. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze specialisten.

  Altijd op de hoogte met onze updates

  Meer over