Waarmee kunnen wij u helpen?

  Track record

  SunOpta

  Van Doorne adviseerde SunOpta, Inc. bij de voorgenomen verkoop van hun Global Ingredients Segment aan Amsterdam Commodities N.V. (Euronext: Acomo).

  Van Doorne adviseerde SunOpta. Inc, een multinational op het gebied van voedingsmiddelen en mineralen, bij de verkoop van haar internationale divisie biologische ingrediënten, bestaande uit The Organic Corporation B.V. en Tradin Organics USA LLC, tegen een waarde van € 330 miljoen (gewaardeerd debt- en cash-free) aan Acomo.

  SunOpta is in meer dan 100 landen wereldwijd actief en biedt een zeer gevarieerde portefeuille van biologische producten aan, ondersteund door een unieke inkoop-, verwerkings- en distributiecapaciteit. Met een omzet die voor circa 55 procent in Noord-Amerika en voor circa 40 procent in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) wordt gegenereerd, vergroot SunOpta de schaal en diversiteit van Acomo’s belangrijkste geografische gebieden en eindmarkten.

  Een team onder leiding van partner Jeroen Sombezki begeleidde de verkoop. "We zijn erg blij dat we SunOpta, Inc. hebben geadviseerd over een strategische transformatietransactie. Dit zijn spannende tijden voor SunOpta en we zijn er erg trots op dat we hen hebben kunnen adviseren over alle relevante juridische aspecten op een geïntegreerde en multidisciplinaire manier en zo hebben bijgedragen aan de toekomstige richting van SunOpta".

  Andere betrokken partners

  Meltem KoningSarah BeestonStefan van RossumJan Roeland, Daan ter BraakMarjolijn LipsLisette BieleveldElisabeth TholeBart van ReekenCees Kniestedt.

  Meer informatie.