Waarmee kunnen wij u helpen?

  Track record

  Adviseren van Xior bij de verwerving van de ‘Zwarte doos’

  Van Doorne adviseerde Xior bij de verwerving van 100% van de aandelen in de vastgoedvennootschap die het eigendom bezit van het perceel grond met opstallen gelegen aan de Eendrachtskade 2 te Groningen.

  Het verouderde kantoorgebouw, ook wel bekend als de ‘Zwarte doos’, zal herontwikkeld worden tot een multifunctioneel complex bestaande uit minimaal 225 zelfstandige woningen, kantoren en 180 parkeerplaatsen.

  Het project, gelegen aan de Eendrachtskade 2, ligt op een zeer gunstige locatie vlakbij het centrum van Groningen en op wandelafstand van verschillende universiteiten en hogescholen. Groningen vormt met ca. 54.000 studenten (waaronder ook een belangrijk aandeel aan internationale studenten) een doelmarkt die perfect in de strategie van Xior past.

  De transactie heeft een totale verwachte investeringswaarde van ca. 46 miljoen euro na voltooiing van het project en een verwacht aanvangsrendement van circa 6,2%.

  De acquisitie van het bestaande gebouw gebeurt via de verwerving van 100% van de aandelen van de SPV, waarbij na het bekomen van de vergunning met de verbouwingswerken zal worden gestart. Naar verwachting zal het gebouw vanaf Q4 2020 in exploitatie gaan. Er zijn nog bestaande huurinkomsten van in totaal 2 miljoen euro lopende tot Q4 2020.

  Andere betrokken partners

  Rob de Win, Mark Moolhuizen, Cees Kniestedt, Daan ter Braak.

  Link naar persbericht.