Waarmee kunnen wij u helpen?

  Expertise

  Intellectuele Eigendom en Media

  Het Intellectuele Eigendom & Mediateam van Van Doorne staat bekend om zijn praktische en doortastende advies. Het team is grondig, overtuigend en creatief.

  De handel in intellectuele eigendom

  Er heerst een groeiende overtuiging dat de zakelijke waarde van bedrijven steeds meer op immateriële activa wordt gebaseerd. Intellectuele eigendom (IE) en de bescherming van handelsgeheimen zijn onontbeerlijk om voordeel te halen uit innovatie en om uw concurrenten voor te blijven. Het IE-team van Van Doorne weet hoe het IE voor uw bedrijf kan laten werken en helpt bij de bescherming van (de exploitatie van) innovatie, technologie, merken, concepten en algemene content.

  Wij bieden ondersteuning tijdens alle fasen van bescherming, registratie, exploitatie, reclame en - indien nodig - handhaving van IE-rechten. Wij hebben een tool waarmee we de IE-activa, handelsgeheimen en belangrijkste aandachtspunten van uw bedrijf snel in kaart kunnen brengen. Daarnaast zijn wij een sparringpartner bij het uitdenken van de beste contractuele en bedrijfsstructuur ter bescherming van technologie binnen (soms complexe) organisaties.

  Advies en procesvoering op het gebied van intellectuele eigendom

  Wij hebben een sterke staat van dienst op het gebied van advisering en procesvoering over IE, reclame, handelsgeheimen en oneerlijke concurrentie. Wij richten ons op traditionele 'soft' IE-zaken over merken, auteursrechten en domeinnamen en worden daarnaast regelmatig betrokken bij zaken over octrooien, knowhow en levenswetenschappen. Het team behandelt IE-zaken op alle gebieden, bijvoorbeeld met betrekking tot zakelijke relaties, onlineplatforms, R&D-omgevingen, retail- en consumentenproducten, media, entertainment, sport, zorg, productetikettering en allerlei soorten reclame en offline- en onlinecommuncatie. Ons team heeft aangetoond dat het uitzonderlijk snel kan optreden, onder meer bij het instellen van of verweer voeren in gerechtelijke procedures. Dit is vooral gunstig als het gaat om zaken over namaak of ongewenste media-aandacht of laster, waarbij timing doorgaans van essentieel belang is.

  Media

  Wij vertegenwoordigen zowel vernieuwende als traditionele mediabedrijven bij het trotseren van de juridische uitdagingen die bij het steeds veranderende media- en technologielandschap horen. Daarnaast geven wij cliënten die met media-aandacht te maken hebben juridische bijstand.

  Neem contact op

  We kijken ernaar uit uw uitdagingen te bespreken! Lees meer over onze diensten op het gebied van intellectuele eigendom of neem contact op met de leidinggevende partner, Kriek Wille, voor meer informatie over hoe wij u van dienst kunnen zijn.