Nieuws

'Mediator steeds vaker gezien aan onderhandelingstafel'

De relevantie van mediation wordt steeds vaker herkend en erkend in de advocatuur. Bij Van Doorne bestaat veel ervaring met de begeleiding van cliënten in mediaton. Cliënten blijken blij met de mogelijkheid om conflicten door middel van mediation op te lossen en daarin advocatuurlijk bijgestaan te worden. Om de kwaliteit te verhogen en de wensen vanuit het bedrijfsleven te horen, wordt op 1 juni in Amsterdam de Global Pound Conference gehouden. Hier ontmoeten gebruikers en adviseurs elkaar met het idee mediation te versterken. Van Doorne is betrokken bij de organisatie van deze conferentie.

Om een conflict op een juiste manier gezamenlijk op te lossen, wordt steeds vaker de hulp ingeroepen van een mediator. Bij Van Doorne is dat in de praktijk zichtbaar, zo geeft ook Managing Partner Hugo Reumkens aan: "Veel van onze cliënten willen nu al niet meer zonder. Ik verwacht dat er in de toekomst standaard een deal mediator aanschuift aan de onderhandelingstafel. Het proces verloopt zodoende, zonder uitzondering, soepeler, sneller en heeft een beter eindresultaat tot gevolg". Onlangs nog hebben enkele Van Doorne-advocaten zich laten bijscholen tot mediator, opdat zij cliënten optimaal kunnen begeleiden in mediations.

Duurzame oplossingen

Mediation werkt snel, eenvoudig en is kostenbesparend. Vertrouwelijkheid is gewaarborgd en partijen houden de uitkomst in eigen hand. De relatie blijft zodoende behouden of wordt juist op een goede manier beëindigd. Mediation leidt tot integrale en duurzame oplossingen en biedt een goed alternatief in vrijwel alle conflictsituaties. Het is echter minder geschikt als een principiële juridische uitspraak gewenst is.

Global Pound Conference Amsterdam

In het kader van de Global Pound Conference Series, een initiatief van het International Mediation Institute, wordt op 1 juni 2017 Amsterdam aangedaan. Tijdens dit evenement komen mediators en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven samen. Advocaten, consultants en adviseurs doen hierbij nieuwe inzichten op vanuit het vakgebied, maar ook vanuit de praktijk: gebruikers van mediation worden in staat gesteld om hun geluid te laten horen, om zo tot een nog betere, snellere en goedkopere oplossingen te komen als het gaat om het oplossen van conflictsituaties.

U bent namens Van Doorne van harte welkom op 1 juni in Amsterdam. Voor meer informatie over het verkrijgen van een toegangskaart voor de Global Pound Conference of over mediation bij Van Doorne, kunt u contact opnemen met Leonie Rammeloo.