Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Terugblik seminar "Betaalinnovaties, access to the account en PSD2’’

 • NL EN
 • Op dinsdagmiddag 25 november organiseerde het FinTech team van Van Doorne in samenwerking met Innopay het seminar "Betaalinnovaties, access to the account en PSD2". Er was een mooie opkomst met ruim 60 vertegenwoordigers uit verschillende bedrijven en organisaties, onder meer banken, payment service providers, een credit card issuer, toezichthouders en consultancy firms.

  Na het welkomstwoord door Arno Voerman (counsel en lid Van Doorne FinTech team), introduceerde Shikko Nijland (managing partner van Innopay) de diverse sprekers.

  Als eerste sprak Thom Luyckx, Global Director of Legal PayU en bestuurslid VBIN.  Luyckx sprak over de kansen voor betaalinstellingen. Het online betalen verandert in rap tempo en kent grote uitdagingen. De betaalinstellingen spelen hierbij een cruciale rol.

  Daarna nam Marlies van Elst het woord, werkzaam als General Manager Market Management bij Equens. Zij sprak over de Digital Identity en waarom dit de sleutel tot succes is.

  Als laatste spreker vóór de paneldiscussie was het de beurt aan Marcel Roelants, Regional Manager bij Seamless, een wereldwijde speler op het gebied van mobiele betalingen. Roelants nam de aanwezigen mee o.a. in het betalen met de smartphone.

  Vervolgens vond de paneldiscussie plaats onder leiding van Gijs Boudewijn, adjunct-directeur van de Betaalvereniging Nederland. Onder zijn leiding discussieerden Mike de Boer (CFO KNAB), Marieke van Gijs (Business Leader Marketing, MasterCard) en Simon Lelieveldt (Payments and Banking Consultant) over o.a. betaalinnovaties en de gevolgen van de PSD2.

  Na de pauze werd het seminar vervolgd met drie breakout sessies te weten:

  1. 'Acces to the account en aansprakelijkheid in de betaalketen' met als gesprekleiders Arno Voerman (Van Doorne) en Edwin Jacobs van het Belgische advocatenkantoor Time.lex;
  2. 'Access to the account, standaardisatie en de rol van EBA' met als gespreksleiders Mounaim Cortet en Kees Stuurman (Van Doorne);
  3. 'Digital Identity, technische en juridische ontwikkelingen' met als gespreksleiders Vincent Janssen (Innopay) en Louis Jonker (Van Doorne).

  Het seminar werd afgesloten door slotspreker Herco le Fèvre, Head of Business Strategy ING. Hij sprak over de PSD2 en de gevolgen voor de retailbanken.

  Het was een inspirerende middag met veel discussie en interactie tussen de deelnemers onderling. Het seminar werd afgesloten met een geslaagde borrel.

  Wilt u meer informatie over FinTech? Neem dan contact op met Arno Voerman, Van Doorne FinTech team.