Waarmee kunnen wij u helpen?

  Over ons

  Wij werken voor Nederlandse en internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Ook zijn wij Rijksadvocaat. Wij streven naar duurzame relaties met onze cliënten. Met de meesten van hen werken we al jarenlang samen en daar zijn we trots op.

  Van Doorne is een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Met ruim 200 juristen adviseren wij onze cliënten al meer dan 90 jaar op de voor hen van belang zijnde rechtsgebieden.

  Experts met wereldwijd netwerk

  Onze juristen worden internationaal erkend als vooraanstaande experts, zowel op hun vakgebied als in de sectoren waarin zij opereren. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid wereldwijd netwerk van leidende, onafhankelijke kantoren. Daardoor kunnen we vrijwel overal ter wereld snel schakelen om onze cliënten met raad en daad terzijde te staan, zonder daarbij aan enig kantoor te zijn gebonden.

  Duurzame oplossingen

  Mensen en organisaties sterker maken en samen bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen: dat is onze missie en die is terug te vinden in het hele kantoor. Van de manier waarop we samenwerken tot de ideële organisaties die we ondersteunen.

  Cultuur

  Wij zijn een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hechten we aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor onze cliënten. Als zij succesvol kunnen opereren, hebben wij ons doel bereikt.

  Compliance

  Compliance is een belangrijk onderwerp bij Van Doorne. Daarbij zijn uiteraard de wet- en regelgeving en de normen en waarden van ons kantoor de leidraad. Onze Head of Compliance heeft als taak het ontwikkelen, implementeren en bewaken van ons beleid op het terrein van compliance en het zorgen voor voldoende bekendheid daarmee. Compliancekwesties worden grotendeels bepaald door het leiderschap en de cultuur van de organisatie. Om deze reden rapporteert onze Head of Compliance direct aan het bestuur.

  Gaat verder | Blijft dichtbij

  Het effect van onze aanpak zien we terug in mooie prijzen en hoge scores in de ranglijsten. Maar belangrijker vinden we dat onze cliënten, waarvoor we vaak al jaren mogen werken, ons waarderen om onze expertise, persoonlijke relatie, aandacht en betrokkenheid.

  Van Doorne gaat verder én blijft dichtbij. Dat is in de eerste plaats een belofte aan cliënten, maar ook aan onszelf en aan nieuwe talenten.

  Anderen over ons

  Onze aanpak en werkwijze wordt erkend door internationale, onafhankelijke beoordelaars:

  "The hard-working team has established over the years a reputation that goes beyond the Dutch borders. The team is internationally well connected, highly diverse and has sound market knowledge. It is always a pleasure working with the team, which is a powerhouse" - The Legal 500 2023, Data Privacy and Data Protection
  "This practice especially has the ability to understand the work of auditors. That is of great benefit in the area of financial economic crime" - The Legal 500 2023, Fraud and White-Collar Crime
  "Customer-oriented, easily accessible, professional, connects with developments in the market" - The Legal 500 2023, Construction
  "The team at Van Doorne is very skilled, knowledgeable and practical" - Chambers Europe 2023, Insurance."
  "Van Doorne's collaboration and brainstorming are key when evaluating the commercial aspects of a deal, as they bring different perspectives to the table" - Chambers Europe 2023, Data Protection."
  "Van Doorne has in-depth knowledge of the sector and excellent legal skills" - Chambers Europe 2023, Healthcare."

  MVO

  Wij spannen ons op diverse manieren in om een bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Op het gebied van sociaal ondernemen bepalen we de agenda in Nederland door de  oprichting van de leerstoel Social Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht en helpen onze cliënten op dit onderwerp ook voorloper te zijn. Wij zijn adviseur van vele succesvolle social enterprises en impact investeerders in Nederland.

  Ook zetten wij onze kennis in voor de ontwikkeling van nieuwe juridische en financiële instrumenten om maatschappelijk projecten en initiatieven die wij relevant vinden verder te brengen door middel van 'Impact investments', het bijzondere Van Doorne sponsorprogramma en het sponsoren van de Praktizijns-Sociëteit. Daarnaast zetten onze medewerkers zich vrijwillig in voor ideële organisaties zoals Lawyers for Lawyers, IMC Weekendschool en de Voedselbank.

  Meer over