Over u en ons

Over u en ons

Wij werken voor Nederlandse en internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Ook zijn wij Rijksadvocaat. Wij streven naar duurzame relaties met onze cliënten. Met de meeste van hen werken we al jarenlang samen en daar zijn we trots op.

Van Doorne is een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Met circa 175 juristen adviseren wij onze cliënten al bijna 90 jaar op de voor hen van belang zijnde rechtsgebieden.


Experts met wereldwijd netwerk

Onze juristen worden ook internationaal erkend als vooraanstaande experts, zowel op hun vakgebied als in de sectoren waarin zij opereren. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid wereldwijd netwerk van leidende, onafhankelijke kantoren. Daardoor kunnen we vrijwel overal ter wereld snel schakelen om onze cliënten met raad en daad terzijde te staan, zonder daarbij aan enig kantoor te zijn gebonden.

Duurzame oplossingen

Mensen en organisaties sterker maken en samen bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen: dat is onze missie en die is terug te vinden in het hele kantoor. Van de manier waarop we samenwerken tot de ideële organisaties die we ondersteunen.

Cultuur

Wij zijn een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hechten we aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor onze cliënten. Als zij succesvol kunnen opereren, hebben wij ons doel bereikt.

Gaat verder | Blijft dichtbij

Het effect van onze aanpak zien we terug in mooie prijzen en hoge scores in de ranglijsten. Maar belangrijker vinden we dat onze cliënten, waarvoor we vaak al jaren mogen werken, ons waarderen om onze expertise, persoonlijke relatie, aandacht en betrokkenheid.

Van Doorne gaat verder én blijft dichtbij. Dat is in de eerste plaats een belofte aan cliënten, maar ook aan onszelf en aan nieuwe talenten.

Anderen over ons

Onze aanpak en werkwijze wordt erkend door internationale, onafhankelijke beoordelaars:

"Van Doorne is ‘pragmatic, flexible’ and is recommended for its responsiveness, knowledge and strength in depth." - The Legal 500 EMEA 2017
"Van Doorne's customer-focused and solution-driven philosophy, along with its clear and understandable legal advice, were key to our co-operation." - Chambers Europe 2016
"Van Doorne is "noted for its ‘very high’ level of service and ‘personal approach’." - The Legal 500 EMEA 2016
"Van Doorne has proven its ability to handle complex matters and requests. On many occasions, the team suggested efficient solutions, demonstrating a high level of knowledge and the ability to deliver according to our requirements." - Chambers Europe 2016

MVO

Wij spannen ons op diverse manieren in om een bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Op het gebied van sociaal ondernemen bepalen we de agenda in Nederland door de  oprichting van de leerstoel Social Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht en helpen onze cliënten op dit onderwerp ook voorloper te zijn. Wij zijn adviseur van velesuccesvolle social enterprises en impact investeerders in Nederland.

Ook zetten wij onze kennis in voor de ontwikkeling van nieuwe juridische en financiële instrumenten om maatschappelijk projecten en initiatieven die wij relevant vinden verder te brengen door middel van 'Impact Investments', het bijzondere Van Doorne sponsorprogramma. Daarnaast zetten onze medewerkers zich vrijwillig in voor ideële organisaties zoals Lawyers for Lawyers, IMC Weekendschool en de Voedselbank.