Waarmee kunnen wij u helpen?

  Over u en ons

  Over u en ons

  Wij werken voor Nederlandse en internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Ook zijn wij Rijksadvocaat. Wij streven naar duurzame relaties met onze cliënten. Met de meesten van hen werken we al jarenlang samen en daar zijn we trots op.

  Van Doorne is een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Met circa 185 juristen adviseren wij onze cliënten al 90 jaar op de voor hen van belang zijnde rechtsgebieden.


  Experts met wereldwijd netwerk

  Onze juristen worden internationaal erkend als vooraanstaande experts, zowel op hun vakgebied als in de sectoren waarin zij opereren. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid wereldwijd netwerk van leidende, onafhankelijke kantoren. Daardoor kunnen we vrijwel overal ter wereld snel schakelen om onze cliënten met raad en daad terzijde te staan, zonder daarbij aan enig kantoor te zijn gebonden.

  Duurzame oplossingen

  Mensen en organisaties sterker maken en samen bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen: dat is onze missie en die is terug te vinden in het hele kantoor. Van de manier waarop we samenwerken tot de ideële organisaties die we ondersteunen.

  Cultuur

  Wij zijn een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hechten we aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor onze cliënten. Als zij succesvol kunnen opereren, hebben wij ons doel bereikt.

  Compliance

  Compliance is een belangrijk onderwerp bij Van Doorne. Daarbij zijn uiteraard de wet- en regelgeving en de normen en waarden van ons kantoor de leidraad. Onze Head of Compliance heeft als taak het ontwikkelen, implementeren en bewaken van ons beleid op het terrein van compliance en het zorgen voor voldoende bekendheid daarmee. Compliancekwesties worden grotendeels bepaald door het leiderschap en de cultuur van de organisatie. Om deze reden rapporteert onze Head of Compliance direct aan het bestuur.

  Gaat verder | Blijft dichtbij

  Het effect van onze aanpak zien we terug in mooie prijzen en hoge scores in de ranglijsten. Maar belangrijker vinden we dat onze cliënten, waarvoor we vaak al jaren mogen werken, ons waarderen om onze expertise, persoonlijke relatie, aandacht en betrokkenheid.

  Van Doorne gaat verder én blijft dichtbij. Dat is in de eerste plaats een belofte aan cliënten, maar ook aan onszelf en aan nieuwe talenten.

  Anderen over ons

  Onze aanpak en werkwijze wordt erkend door internationale, onafhankelijke beoordelaars:

  "The people are likeable, communicative and fun to work with"  - Chambers Europe 2020, Insurance
  “Combines the knowledge of a boutique law firm with the operations of an international law firm”  - The Legal 500 2020, Fraud and White-Collar Crime
  "Impressive healthcare practice with an unparalleled strength in the hospital and elderly care sector" - Chambers Europe 2020, Healthcare
  “Excellent knowledge of the insurance industry, particularly the D&O market. Regularly acting as monitoring counsel of insurers, acting in a cooperative and constructive manner serving the interests of both insurers and insureds. This is not common.” - The Legal 500 2020, Insurance
  "quick responses and a transparent way of working, and is committed to getting the best results for its clients"  - Chambers Europe and Chambers Global 2020, Dispute Resolution
  “Good mix between the experience and knowledge of the ‘old hands’ and the eagerness and new views of the ‘new gang’. Solid and balanced service and advice at good rates.”  - The Legal 500 2020, Real Estate

  MVO

  Wij spannen ons op diverse manieren in om een bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Op het gebied van sociaal ondernemen bepalen we de agenda in Nederland door de  oprichting van de leerstoel Social Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht en helpen onze cliënten op dit onderwerp ook voorloper te zijn. Wij zijn adviseur van vele succesvolle social enterprises en impact investeerders in Nederland.

  Ook zetten wij onze kennis in voor de ontwikkeling van nieuwe juridische en financiële instrumenten om maatschappelijk projecten en initiatieven die wij relevant vinden verder te brengen door middel van 'Impact investments', het bijzondere Van Doorne sponsorprogramma. Daarnaast zetten onze medewerkers zich vrijwillig in voor ideële organisaties zoals Lawyers for Lawyers, IMC Weekendschool en de Voedselbank.

  Meer over