Waarmee kunnen wij u helpen?

  Evenement

  Terugkijken: Webinar - Een nieuw dwangakkoord stelt ondernemers in staat hun schulden te herstructureren in crisistijd donderdag 29 oktober 2020

  De huidige crisis heeft een grote impact op onze economie; veel bedrijven worden getroffen door de negatieve gevolgen daarvan. De retailbranche, die zich toch al in roerige tijden bevond, wordt bijzonder hard getroffen (bijvoorbeeld door gedeeltelijke sluitingen en cashflowproblemen). 

  De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) – die dit najaar in werking zal treden – komt op een welkom moment. De nieuwe wetgeving opent de mogelijkheid voor een schuldenaar om buiten faillissement een dwangakkoord aan alle crediteuren en de aandeelhouders aan te bieden. Dankzij deze regeling kunnen veel ondernemingen die wel levensvatbaar zijn maar in deze crisis hard geraakt worden, toch een faillissement afwenden.

  Op 29 oktober organiseerde Van Doorne een webinar over de WHOA met de focus op retail. Stefan van Rossum en Joost Volkers, specialisten op het gebied van Herstructurering en Insolventie, vertellen u over de kansen die de WHOA de retailbranche biedt. Daarbij komen de onder meer de volgende vragen aan bod:

  • Wat houdt de regeling in en hoe ziet de procedure er uit?
  • Kan ik de WHOA gebruiken om huurovereenkomsten te beëindigen of aan te passen?
  • Wat zijn de mogelijke gevolgen voor de aandeelhouder?
  • Wat kan ik doen als ik door mijn leveranciers of afnemers met een WHOA wordt geconfronteerd?

  Kijk het webinar terug.

  Meer over