Waarmee kunnen wij u helpen?

  Bas van Zelst

  Partner, Advocaat

  Bas is hoogleraar Dispute Resolution & Arbitration aan Maastricht University. Zijn onderzoek richt zich op grensoverschrijdende geschiloplossing, arbitrage in het bijzonder.

  Bas combineert zijn academische interesse met het voeren van een brede praktijk. Bas heeft veel ervaring met het voeren van en adviseren over nationale en internationale commerciële arbitrage en daarmee verbandhoudende procedures voor de overheidsrechter. Hij heeft bijzondere expertise in het adviseren over en het voeren van procedures over distributie overeenkomsten en een bijzondere interesse in (grensoverschrijdende) beslag- en tenuitvoerleggingsprocedures. Bas was in het verleden betrokken bij (advisering over) arbitrage procedures onder de ICC, NAI, LCIA, UNCITRAL en DIS arbitrageregels.

  Resultaatgericht. Helder en bondig. Toewijding. Innovatief. Analytisch. .

  Bas is gepromoveerd op een dissertatie over de totstandkoming van Europees privaatrecht. In 2006 en 2007 was hij als visiting researcher te gast aan Harvard Law School. In 2017 was Bas visiting professor aan de Universiteit van Brits Columbia in Vancouver (Canada). Bas is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Arbitrage. 

  Arbitrage Gerechtelijke procedures Corporate Governance Defence counsel Corporate Litigation Verzekeringen Bas van Zelst Bas is verbonden aan het team Proces & Verzekeringsrecht. Bas richt zich met name op nationale en internationale commerciele arbitrage en daarmee verbandhoudend