Waarmee kunnen wij u helpen?

  Vanessa Liem

  Advocaat, Partner

  Vanessa heeft ruime ervaring met onderzoeken en handhaving door verschillende nationale en internationale handhavende instanties. Zij is gespecialiseerd in strafrechtelijke en bestuursrechtelijke handhaving, onderzoeken, business conduct en ESG. Vanessa is oplossingsgericht en geeft inhoudelijk en strategisch advies aan bestuurders en toezichthouders. Zij is een teamplayer en werkt nauw samen met de verschillende expertteams binnen ons kantoor. 

  Scherp. Gedreven. Toegewijd.

  Als ervaren in-house counsel helpt zij cliënten met het versterken van hun compliance/business conduct framework. Ze adviseert over gedragscodes, intern beleid en procedures, inclusief Speak Up, en ESG gerelateerde onderwerpen. Gedreven door haar persoonlijke ervaring focust Vanessa zich op het (semi) publieke domein, de gezondheidszorg, het onderwijs en de non-profit sector.

  De combinatie van ervaringen maakt Vanessa een unieke advocaat en trusted advisor op het moment dat de reputatie van een organisatie op het spel staat. Ze begrijpt zowel de interne (board room) dynamiek, als de dynamiek buiten een organisatie. Vanessa is sensitief, weet hoe om te gaan met stakeholders in gevoelige kwesties en kijkt verder dan alleen de juridische kwestie.

  Sanctierecht Business conduct Onderzoeken FinTech Vanessa Liem Van Doorne,Sanctierecht,Counsel Vanessa is werkzaam op het gebied van interne onderzoeken en sanctierecht en richt zich hierbij op handhaving, financieel economisch strafrecht en compliance.