Waarmee kunnen wij u helpen?

    Nieuws

    Pim Jansen wint Lus Commune Prijs 2017

    De praktijkgroep EMR feliciteert Pim Jansen voor het winnen van de prestigieuze Ius Commune Prijs van 2017. Pim, deze maand gestart als medewerker mededingingsrecht, won de Ius Commune Prijs voor zijn artikel 'Industrial Policy in the Context of Merger and Foreign Investment Control' dat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen in de Columbia Journal of European Law. De prijs werd gisteravond uitgereikt tijdens het diner van het 22e Ius Commune Congres in het Aristo in Utrecht.

    Het artikel van Pim moet worden gezien tegen de achtergrond van de huidige nieuwe golf van economisch nationalisme (of zo men wil: strategisch-economisch realisme) die ook door Europa waart – zowel op nationaal- als op Europees niveau. Overheden verzetten zich in toenemende mate tegen vijandige overnames die niet in het duurzaam belang van de onderneming en daarmee de samenleving worden geacht. Ondertussen rijst o.a. de vraag of verschillende typen van beschermingsconstructies wel verenigbaar zijn met het Europese recht. Daar biedt dit artikel inzicht in. Daarmee sluit het goed aan bij en is complementair met de bestaande kennis en ervaring binnen Van Doorne (o.a. Hugo, Guus en Jeroen) over de bescherming van Nederlandse (vitale) ondernemingen.

    De Ius Commune-prijs wordt uitgereikt sinds 2001 en bekroont artikelen van uitmuntende kwaliteit die verband houden met een materie die kadert binnen het onderzoeksdomein van de onderzoekschool Ius Commune (http://www.iuscommune.eu/activiteiten.aspx?language=Nederlands). De onderzoeksschool is een samenwerkingsverband van de juridische faculteiten van de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht, de Universiteit Maastricht en de Katholieke Universiteit Leuven. Partneruniversiteiten zijn de VU, de University of Edinburgh, de Universiteit Stellenbosch en l'Université de Liège.