Waarmee kunnen wij u helpen?

  Vacature

  Associate Regulatory Vacature

  Ben jij een expert in je vakgebied? Wil je werken in een toonaangevende regulatory praktijk? Heb je de ambitie om deze praktijk verder uit te bouwen? Dan maken wij graag kennis met jou!

  Onze praktijk
  De regulatory praktijk van Van Doorne groeit hard. Deze praktijk kenmerkt zich door een sectorspecifieke focus op financiering, vermogensbeheer en pensioenfondsen, zowel nationaal als internationaal. Als associate werk je nauw samen met onze andere specialisten in de brede teams die zich op deze sectoren richten en profiteer je van een brede maar tegelijkertijd ook specialistische opleiding.

  Binnen onze financieringspraktijk adviseer je geldgevers, geldnemers, financieringsplatformen en andere FinTechs op het gebied van financieel toezichtrecht. Het gaat daarbij in het bijzonder om non-bancaire / alternatieve financiers die met innovatieve producten de financieringsmarkt betreden. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het beoordelen van nieuwe financiële producten, het opstellen van productvoorwaarden en het assisteren bij vergunningaanvragen en registraties.

  Onze vermogensbeheerpraktijk biedt een full-service propositie op het gebied van vermogensbeheer aan (fonds)managers en (institutionele) investeerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Wij adviseren onder meer over de financiële toezichtwetgeving die relevant kan zijn in het kader van beleggingsfondsen (AIFMD en UCITS), beleggingsdienstverlening (MiFID II / MiFIR), institutionele beleggers en duurzaamheid (onder meer de regels uit hoofde van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de Taxonomieverordering).

  In onze pensioenpraktijk staan wij de top van de Nederlandse pensioenfondsen en pensioendienstverleners bij. Dit team werkt ook nauw samen met onze arbeidsrecht, ondernemingsrecht en notariële praktijk. Wij procederen en adviseren over de gehele breedte van vraagstukken waar de pensioensector mee te maken heeft, met een bijzondere focus op de Pensioenwet, IORP II, de Wet BPF 2000. De sector en onze cliënten staat een grote stelselwijziging te wachten. Je werkzaamheden zullen er ook uit bestaan om hen daarbij zorgvuldig te assisteren.

  Onze regulatory praktijk stelt je in staat je verder te ontwikkelen op het gebied van de hiervoor genoemde sectoren. Daarnaast heb je de ruimte je eigen praktijk binnen ons kantoor te ontwikkelen. Je hebt de vrijheid en ambitie je ondernemerschap te tonen en marktontwikkelingen en niches te signaleren.

  Over Van Doorne  
  Als Associate Regulatory bij Van Doorne werk je bij een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Onze cultuur kenmerkt zich door een informele, open cultuur waarin je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Samen met circa 185 collega advocaten, notarissen en fiscalisten adviseer je cliënten op de voor hen van belang zijnde expertises. We werken voor zowel Nederlandse als internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen.

  Van Doorne biedt je als Associate Regulatory een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen. Wij bieden jou de mogelijkheid tot het volgen van (interne en externe) trainingen en opleidingen. Ook deelname aan een Grotius- of andere specialisatieopleiding behoort tot de mogelijkheden. Wij stimuleren lidmaatschap van en participatie in specialistenverenigingen. Daarnaast word je volop begeleid door middel van 'learning on the job'.

  Wat verwachten we van jou?
  Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als advocaat of als jurist bij een financiële instelling of toezichthouder, met aantoonbare ervaring op het terrein van één of meerdere van de hiervoor genoemde focusgebieden. Wij hechten vanzelfsprekend veel belang aan juridische kwaliteit en analytisch vermogen. Je hebt daarnaast gevoel voor commercie en beschikt over de kwaliteit om in teamverband te kunnen werken.

  Startdatum
  Vanwege onze groeiambitie zijn wij per direct opzoek naar gedreven en enthousiaste Associate. Starten op een later moment is mogelijk in overleg.

  Solliciteren?
  Voldoe je aan dit profiel en ben je geïnteresseerd? Dan zie we jouw vragen graag tegemoet. Voor meer vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Isabel.

  Solliciteer nu