Waarmee kunnen wij u helpen?

  Advocaat-Stagiaire

  Vacature

  Als Advocaat-Stagiaire bij Van Doorne werk je bij een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Onze cultuur kenmerkt zich door een informele, open cultuur waarin je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Samen met circa 175 collega advocaten, notarissen en fiscalisten adviseer je cliënten op de voor hen van belang zijnde expertises. We werken voor zowel Nederlandse als internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Daarnaast zijn wij Rijksadvocaat.

  Van Doorne biedt je als advocaat-stagiaire een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen. Gedurende de eerste 3 jaar van je advocaat stage zal je werkzaam zijn binnen twee expertisegebieden (je wisselt halverwege). Daarnaast neem je deel aan de Law Firm School (LFS) en word je volop begeleid door middel van 'learning on the job'.

  Wat verwachten we van jou?
  Wij hechten vanzelfsprekend veel belang aan juridische kwaliteit en analytisch vermogen. Je hebt daarnaast gevoel voor commercie en beschikt over de kwaliteit om in teamverband te kunnen werken. Bovendien kies je bewust voor een bepaalde expertise binnen een groot commercieel advocatenkantoor en kan je die keuze ook toelichten.

  Solliciteren
  Heb je je masterstudie Nederlands recht (bijna) afgerond? Ga dan direct naar het sollicitatieformulier via 'solliciteer nu'. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en).

  Op basis van je stukken nodigen we je wel of niet uit voor de sollicitatieprocedure. Je start met het maken van een capaciteitentest op kantoor. Is de uitslag van deze test positief? Dan vragen we je een online persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en nodigen we je uit voor de eerste ronde: het kennismakingsgesprek. In de tweede ronde voeren we een gesprek over de inhoud en schrijf je een betoog. Aansluitend maak je informeel kennis met toekomstig collega's. We laten je dezelfde dag nog weten of je een aanbod ontvangt. 

  Startdatum
  Vanwege onze groeiambitie zijn wij gedurende het gehele jaar opzoek naar gedreven en enthousiaste advocaat-stagiaires. Idealiter start je per 1 februari óf per 1 augustus van het jaar.

  Voor vragen over de verschillende mogelijkheden kun je contact opnemen met Annemieke Besuijen.

  Solliciteer nu