Waarmee kunnen wij u helpen?

    Artikel

    Waarde door IE en Knowhow: een scan de impact van immateriële activa op de waarde van uw onderneming

  • NL EN
  • www.vandoorne.com/ietool

    Wie kent ze niet. Iconische producten, diensten en ontwerpen zoals de iPhone, de Google home page, de vorm en verpakking van Tony's Chocolonely of het dancefeest Sensation. Voorbeelden van design die zowel disruptief als duurzaam commercieel succesvol zijn gebleken in een fysieke, digitale of dienstverlenende omgeving.

    Minder zichtbaar maar zeker zo belangrijk zijn calculatiemodellen die verzekeraars of platforms zoals Uber hanteren, de data waarop overheidsbeleid wordt bepaald, het bereik en netwerk van Amazon, het algoritme achter bol.com en, na vele jaren nog altijd, het Coca Cola recept.

    Zichtbaar of onzichtbaar, zij vormen de 'Unique Selling Points' of USP's voor de onderneming, activa die immaterieel zijn maar bepalend voor de waarde en het succes van een onderneming.

    Deze USP's, immateriële activa van ondernemingen, dienen om impact te hebben wel in handen van de onderneming te zijn. Verder helpt het als ze beschermd zijn door een recht van intellectuele eigendom (IE) of als knowhow (bedrijfsgeheim). Soms vereist bescherming door IE of als knowhow een formaliteit (registratie) maar dat is zeker niet altijd het geval. Vaak volstaat het dat bewezen kan worden dat IE of knowhow aan de onderneming toebehoort en als zodanig in de onderneming wordt behandeld.

    Wij hebben een tool ontwikkeld die door middel van een Q&A een indicatie geeft van hoe het met The Business of IP binnen uw onderneming is gesteld. Benieuwd wat de tool en een (versterkte) focus op IP uw onderneming kan opleveren? Bekijk de infographic.

    Doe de IE-scan

    We nodigen u uit om onze online 'light'-versie in te vullen via www.vandoorne.com/ietool.

    U ontvangt vervolgens een vrijblijvend rapport rondom uw situatie. We horen graag van u wanneer u hierover meer informatie wilt. Neem hiervoor contact op met ons Intellectueel Eigendom en Digitale Mediateam.

    Kriek Wille

    Partner, Advocaat

    Kriek is een zeer ervaren Intellectuele Eigendomsrecht advocaat en co-hoofd van het Media & Technologie team. Als procesadvocaat en adviseur heeft zij naast het merken- en klassieke IE-recht speciale focus op (ook online/digitale) business en media, en de creatieve/innovatieve sector. Kriek heeft ruime ervaring in gaming, sponsoring, endorsement, (media)productie en licentieprojecten. Kriek adviseert retail organisaties en instellingen voor kunst en cultuur over bescherming van vormgeving. Zij is verder gespecialiseerd in (dreigende) conflicten over (ongewilde) publiciteit (print, TV, online) en andere communicatie (reclame, promotie). Kriek is bestuurder van de Business Club van het Cobra Museum.

    Chris in 't Veld

    Advocaat

    Chris is verbonden aan het team Intellectuele Eigendom en Media. Zowel op professioneel vlak als in zijn vrije tijd houdt hij zich intensief bezig met de wondere wereld van (informatie-)technologie. Chris is gespecialiseerd in het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van overeenkomsten met betrekking tot (informatie-)technologie in de breedste zin van het woord. 

    Dominique Geerts

    Advocaat

    Dominique adviseert, onderhandelt en procedeert over alle facetten van het intellectuele eigendomsrecht. Zij heeft o.a. ervaring met kortgeding- en bodemprocedures, beslaglegging en inzageverzoeken en domeinnaamarbitrages; zij  houdt zich tevens bezig met IE contracten, zoals het bedenken en uitwerken van licentiestructuren. Daarnaast focust Dominique zich op oneerlijke handelspraktijken, mediarecht en commerciële contracten met een IE-aspect. Zij adviseert internationale en nationale cliënten uit verschillende industrieën en heeft met name ervaring met NGO’s, (luxury) consumer goods, retail, media & technologie.